Споделете ја својата креативност и бидете наградени!

Партнери во учењето

MSFT_logo_rgb_C-Gray_D[1]

Мајкрософт продолжува со својата поддршка на образованието

Mixathon logo

Мајкрософт продолжува со своите активности да ги поддржува напорите за подобрување на образованието, инспирирање на учениците и промовирање на иновативноста. Со задоволство сакаме да најавиме нови активности во кои се добредојдени да учествуваат сите наставници од основните и средните училишта во Македонија.
Активностите кои ги преземаме се резултат од одличната соработа со Министерството за образование и наука (МОН)  и како резултат од потпишаниот Меморандум за соработка со Министерството за информатичко општество (МИОА).
Ни претставува чест и задоволство да Ве поканиме за учество на два државни натпревари кои имаат европска и светска тежина и како и претходните натпревари имаат за цел да ги поттикнат наставниците да воведуваат нови пристапи, проактивно да ги користат новите технологии во образовниот процес и воедно да бидат наградени.

1. Натпревар за Мајкрософт експерт наставник од Македонија (Microsoft Innovative Educator (MIE))

Microsoft Innovative Educator (MIE) програмата е екслузивна програма создадена…

View original post 447 more words

Advertisements