За идните училишта

Подобри училишта- подобра иднина

Ова е проект на Британскиот Совет во 4 држави во Југоисточна Европа, дизајниран во соработка со  Мајкрософт Партнери за учење (Microsoft – Partners in Learning) во Македонија, Албаниjа, Косово и Црна Гора. Проектот има за цел да ја зајакне Британската репутација и светската мрежа Microsoft – Partners in Learning како извори на експертиза и партнери за развој на вештини за трансформaција на образованието со:

  • инспирација, идентификување, споделување и мерење на наставни практики и однесувања кои ги  унапредуваат резултатите од учењето
  • придонес за институционални промени во креирањето на политиката, со известување за резултатите од проектот и создавање регионална платформа за споделување искуства
View more PowerPoint from Anica Petkoska
Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s